Video Start Seagulls Den Haag

 

 

Haal het beste uit jezelf, speel basketbal bij de Seagulls, KonkreetNieuws, 16 februari 2016

Op 27 december 2015 is in Den Haag een moderne nieuwe basketbalclub opgericht: de Seagulls. Elke zondagavond van 18.00 uur tot 20.00 kan iedereen die daar zin in heeft voor 3 euro per keer mee doen aan de basketbalinstuif in Sporthal Gaslaan op huisnummer 200.

Seagulls is voortgekomen uit een behoefte onderzoek, uitgevoerd door Bas Burger, vierdejaars student Sportmanagement aan de Hogeschool Den Haag. In Den Haag loopt het ST4R-project dat ervoor zorgde dat op veel Haagse pleinen basketbalkorven staan, waar dit attractieve spel beoefend wordt. Op straat is de sport populair, maar er is slechts één officiële basketbalclub in de stad. Hoog tijd voor een verenigingsvorm die aansluit bij de hedendaagse tijd. Laagdrempelig van start gaan en ‘jumpen’. Dat is het motto van deze nieuwe club.

Bas Burger is voorzitter van de club en hij combineert dit met zijn ambassadeurschap voor de sport in de recent opgerichte Sportjeugdraad Segbroek. “ Ik woon hier om de hoek, dus wat is gemakkelijker dan hier op de Gaslaan dit initiatief te starten.” De instuif op zondagavond loopt voorlopig door tot en met zondag 17 april. Gemiddeld komen er zo’n 35 jonge mannen en vrouwen en het ziet er heel dynamisch uit daar op zondagavond. Lijkt het je wat? Steek je in sportoutfit en bal mee op zondagavond.

Nieuwe Haagse basketbalvereniging van start, Den Haag FM, 22 december 2015

Maandag start een nieuwe Haagse basketbalvereniging: de Seagulls. Voormalig 86-voudig basketbalinternational Vincent Krieger en Karin Wilthagen, teamleider stadsdeel Segbroek, geven daarvoor om 20.00 uur het startsein in sporthal Gaslaan.

“Uit onderzoek blijkt dat basketbal een van de populairste sporten is onder de Haagse bevolking”, zegt Django Sandee van de Seagulls. “Maar er zijn amper mogelijkheden om basketbal te beoefenen in verenigingsverband. Daar komt nu dus verandering in.”

De nieuwe vereniging is een initiatief van ST4R, de straat- en schoolbasketbalvereniging die al jarenlang met veel succes school- en straatbasketbal organiseert voor de Haagse jeugd.

Bron: Den Haag FM

Interview met Bas Burger over Seagulls, 24 december 2015

 

https://soundcloud.com/erikduin/2015-12-24-interview-bas-burger-over-basketbalvereniging-seagulls